Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Healthy By Design (HbD) heeft als missie om de leefstijl van MBO studenten te verbeteren en daar hebben we jou bij nodig. We geloven namelijk sterk in een ‘voor en door studenten’ aanpak. Health en fit leven zijn steeds meer een hype en daar willen wij graag aan meedoen. Wij gaan op een leuke manier aan onze leefstijl werken, zodat we ons lekkerder voelen, harder kunnen gaan en er (nog) beter gaan uitzien!

Hier staan we voor:
Het moet leuk zijn

Dat is regel één, het moet leuk zijn! Leuk om te doen, leuk om te delen en goed vol te houden.

Voor en door MBo'ers

Wij weten zelf het beste wat we willen, en we kunnen elkaar dan ook het beste helpen. Logisch eigenlijk.

Echt healthy

Het moet ook echt goed voor je zijn, geen onzinnige hypes, maar ``gewoon gezond``. Helder en gemakkelijk.

Sociaal

Wij geloven dat dingen samen niet alleen leuker zijn, maar ook makkelijk gaan. Vele handen maken licht werk!

Het verhaal achter Healthy by Design

Healthy by design is een initiatief dat is ontstaan uit de banken van het ROC Mondriaan in Delft. In 2016 is de health-hype al een beetje aan het opkomen, en er zijn allerlei leuke en goede initiatieven waar mensen aan mee kunnen doen. Maar MBO’ers en andere mensen in deze leeftijdscategorie worden eigenlijk nauwelijks betrokken, laat staan gevraagd wat zij nou eigenlijk willen.

Dat wilden wij anders doen, daarom zijn we in 2016 begonnen met een onderzoek in samenwerking met onder andere de Haagse Hogeschool, de TU-Delft en het ROC Mondriaan waarin studenten van het ROC Mondriaan Brasserskade de hoofdrol speelden. Zij hebben medestudenten ondervraagd, onderzocht en meegedacht bij het opzetten van HbD.

Maar ik probeer wel een beetje gezond te eten en te sporten, zodat ik in het weekend weer hard kan gaan.

Natuurlijk wil iedereen wel gezond zijn, maar het moet wel leuk blijven! En met de voor en door studenten aanpak van Healthy by Design gaan we precies dat doen. We gaan samen leuke dingen doen en gaan elkaar zo helpen het meeste uit ons leven te halen.

Meer weten over Healthy by Design?

Project partners

Funded by:

Screen Shot 2017-10-26 at 17.12.26