0

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Title Image

Social media

Voor Fitcoaches en Coördinator
Doel
De social media campagnes hebben twee doelen: 1 Het veranderen van de norm rondom gezondheid. 2 Aandacht genereren voor het project Healthy By Design en de verschillende onderdelen die daar bij horen.
Gericht op eigen motivaties studenten
Gezondheid is iets dat voor het overgrote deel van de studenten absoluut niet interessant is. Maar zaken als erbij horen, stoer zijn en er goed uit zien zijn zaken waar de studenten veel voor over hebben. Probeer hier gebruik van te maken door samen met de fitcoaches social media posts en challenges op te zetten die beter aansluiten op de leefwereld van de studenten.
Bereik en focus campagne
De social media campagne wordt uitgevoerd door de Fitcoaches, zij verspreiden onder vrienden en mede-scholieren socialmedia berichten. Daarvoor wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van instagram, snapchat en whatsapp. Deze berichten gaan niet altijd over gezondheid en zijn meer gericht op de leefstijl van de studenten. Deze berichten hebben meer potentie in het sturen op (norm)gedrag en bereiken niet alleen scholieren van de school, maar ook de sociale omgeving van de studenten en de thuisomgeving! Dit brengt ook gevaren met zich mee en het is belangrijk dat de fitcoaches dat begrijpen en ervoor zorgen dat het niet op negatieve manier wordt gebruikt.
In hoofdstuk 3 van het draaiboek kun je meer lezen over het doel en de doelgroep van social media.