0

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Title Image

Voor wie

Voor Fitcoaches en Coördinator
Doelgroep
Het doel van de HbD interventie is het bevorderen van een gezonde leefstijl. Healthy by Design is er voor alle studenten op het mbo en niet iedereen houdt van sporten. Deze groep is beter te benaderen met lifehacks, challenges, en tips om te bewegen zonder dat het je wat (tijd, moeite of geld) kost.
Wie zijn dat dan?
De studenten zijn om overzicht te houden verdeeld in vier groepen, waarop vier programma's zijn gebaseerd. Van deze groepen zijn er kenmerken samengevoegd in een verzonnen persoon (persona). Om inzicht te krijgen in hoe deze persoon zich gedraagt, is er voor elke persona ook een korte strip (scenario) gemaakt. Lees hieronder meer over de persona's en scenario's.
Yordi | Kom in beweging
Kom in beweging is gericht op het persona Yordi. Studenten die niet echt iets hebben met sport en dus ook vaak niet sporten. Ze staan liever niet in het middelpunt van de aandacht en hebben fysiek weinig zelfvertrouwen. Maar digitaal kunnen ze veel en voelen ze zich thuis.
Fit & Strak op een rijtje:

Contact = Social media, posters

Bewegen: Makkelijk, thuis, tussendoor, alleen

Voeding = Thuis, healthy snacks

Advies = Digitaal, apps, lifehacks

Sharida | Snel gezond
Sharida is een wat oudere serieuzere student. Ze zorgt voor zichzelf en werkt deeltijd. Daarom heeft ze weinig tijd (zelf vindt ze geen) om te sporten of erg goed op haar gezondheid te letten. Maar ze staat er zeker voor open, als het er maar niet te veel moeite, tijd, of geld kost.
Fit & Strak op een rijtje:

Contact = Flyers, social media, klas

Bewegen: Tussendoor

Voeding = Snel en makkelijk, kookt zelf

Advies = Digitaal, elkaar helpen

Download hier bijlage E – Scenario’s als word document
Jessica | Fit & strak
Fit en strak richt zich vooral op sociale meisjes, belichaamt door Jessica. Ze is sociaal, haantje de voorste, maar stiekem een beetje onzeker. Met name over haar uiterlijk, ze is dus goed over te halen met leuke sociale dingen, maar ook om een zomer-body te krijgen.
Fit & Strak op een rijtje:

Contact = Social, in de klas

Bewegen = Samen, leuk (body)

Voeding = Voor de lijn, hip

Advies = Fitcoaching en groepsdingen

Mitch | Groot & Sterk
Groot & Sterk richt zich op Mitch, hij gaat (vaak) al naar de sportschool en ziet er behoorlijk goed uit, dat vindt hij zelf ook. Hij is net als Jessica sociaal, maar houdt ook erg van competitie, zodat hij kan laten zien dat hij de beste is.
Fit & Strak op een rijtje:

Contact = Social, in de klas

Bewegen = Kracht en competitie

Voeding = Eiwitten, sixpack, maar wel lekker

Advies = Individueel, discipline

Download hier bijlage C – Persona’s als word document